Zelfvertrouwen en Zelfbeeld
MCO Groenendal
Zelfvertrouwen en Zelfbeeld
08/12/2016
2 min
5

Persoonlijk Leiderschap - Ontdek 4 Oorzaken van het verliezen van je Zelfvertrouwen

08/12/2016
2 min
5

Eén van de dingen waar ik groepen mensen mee help naast het leren van conversationele hypnose en hypnotherapie, is het verkrijgen van zelfvertrouwen en het versterken van het zelfbeeld in mijn ‘Persoonlijk Leiderschap’ programma.

Ik heb veel passie voor dit onderwerp omdat ik zelf veel te kampen heb gehad met te weinig zelfvertrouwen binnen in mij. Dit wilde ik verhelpen en ik maakte er mijn levens-missie van om op mijn veertiende mezelf en anderen te laten veranderen.

Ik heb hieronder 4 oorzaken van te weinig zelfvertrouwen op een rij gezet –
Lees ze goed door en laat je reactie achter…

4 oorzaken van te weinig zelfvertrouwen

.

1. Het ontbreken van een groot doel waar je bereid voor bent je leven te geven. Als je geen groot doel hebt ontdekt of gekozen voor jezelf, ga je steeds meer achteruit omdat je het idee krijgt dat het leven geen zin heeft. Daarmee gaan je talenten, relaties en je levenslust naar de filistijnen. Het is een zelfdestructieve bezigheid, omdat het anti-leven is. Een doel hebben draagt toe aan je leven en is daardoor “pro-life”. Hoe meer beslissingen je maakt hoe meer levendiger je wordt.

Overweeg deze vraag…

Wat is het dat je écht wilt?

2.
Het breken van commitments met jezelf. Op het moment dat je een commitment breekt met jezelf begin je aan alle kanten levensenergie te verliezen en het is een directe aanslag op je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Wat is de grootste commitment die jij hebt gebroken met jezelf?

Oplossing: Ga naar de kern van wie je bent en bied je excuses aan en herbouw vertrouwen. Stap voor stap. Vanuit daar kies je opnieuw een doel waarvoor je wilt gaan!

3. Mensen in je directe omgeving hebben, die constant afspraken met zichzelf niet nakomen en geen groot doel hebben. Dit is een garantie voor jou om in de achteruitversnelling te blijven en nooit verder te komen dan waar je al was.

Oplossing: Besteed minder tijd met mensen die je niet aanmoedigen en besteed geen tijd met mensen die je als een verliezer willen laten voelen zodat zij zich beter voelen.

4. De angst voor afwijzing van anderen of kritiek van anderen.

 Wanneer je last hebt van dit virus in je denkgeest ben je zwaar de lul, omdat elke beslissing die je wilt maken in je hoofd gelijk bekritiseerd of veroordeeld word waardoor je lam wordt. Deze mensen kunnen er zelfs niet meer zijn of mensen die je nooit meer ziet. Hier zie je dat deze gewoonte volledig controle over je heeft, omdat er “iets” (in je kracht staan en dit laten zien) niet gedaan wordt.

Symptomen zijn: uitstelgedrag, geen actie ondernemen, het veilig spelen, depressie, leegte voelen. 

Mensen die bang voor kritiek zijn, zijn het meest kritisch op hunzelf.

Oplossing: Je moet erachter komen wat denkt dat mensen je geven (gevoelsmatig dan) wat jij denkt te verliezen als zij er niet meer zijn. Je komt dan in aanraking met de echte angst. Omdat je zo graag een oordeel van anderen wilt en dit zo belangrijk is voor jezelf, betekent dat je er vanuit ging dat het niet in jezelf aanwezig was. DIT IS HET PROBLEEM!

Dit vergt veel werk (als je het zelf wilt doen), zelfkennis en eerlijkheid dat 98% van de mensheid niet bereid is te doen. Dit komt met name door de weerstand die gelijk optreed rondom emotionele pijn, zelfs zonder dat je het doorhebt. In mijn training ‘Persoonlijk Leiderschap’ breek je compleet door deze patronen heen. Er is een introductie training op zaterdag 24 en zondag 25 september.

Klik hier voor de training Persoonlijk Leiderschap en wees erbij:
https://hypnotherapieacademienederland.nl/vergroot-je-zelfvertrouwen-en-versterk-je-zelfbeeld/

te weinig zelfvertrouwen

Reacties
Categorieën