6 Essentiële Life Skills Die Elke Coach Moet Kennen Voor Succesvolle Re-programmering Van Je Cliënt 

Als life coach, hypnotherapeut, trainer ben je bezig om paradigma's te veranderen bij je cliënt. Deze zijn meestal onder meerdere lagen van pijn of weerstand verborgen. 
Lees meer

Je krijgt:

Life skill #1: Het juist managen van oude ervaringen 

Door het opnieuw bekijken van ervaringen kun je ontdekken, hoe de cliënt zijn of haar grenzen zet, eventueel gaten in zijn persoonlijke grens (identiteit) heeft, hoe de waarneming was en wat de ontbrekende vaardigheden/"skills"/lessen zijn die de cliënt nodig heeft. Je wilt met "lerende ogen" kijken naar oude ervaringen. 

Life skill # 2: Het juist managen van emoties 

Alle emoties hebben specifieke boodschappen en oorzaken waarom ze ervaren worden. Het juist kunnen lezen van deze emoties geeft alle informatie om het probleem op te lossen. De belangrijkste emoties zijn boosheid, verdriet, angst, schuld en schaamte alle andere zijn afgeleid van deze emoties. 

Life skill # 3: Het ontdekken van gemiste lessen

Elke ervaring inclusief tegenslagen, tijdelijke mislukkingen en trauma moet vroeg of laat bekeken worden door de ogen van een leider ipv een slachtoffer. Wat zijn de mogelijkheden in deze ervaring? Dit kan door de ontbrekende vaardigheden, lessen en skills te ontdekken en door de betekenis te veranderen. Het gezichtspunt dat de cliënt kiest in te nemen (of onbewust had gekozen met kinderlijke ogen) ten aanzien van de ervaring moet ontdekt worden en opnieuw geëvalueerd worden en in lijn komen met wat de cliënt wilt bereiken in zijn leven. Het gezichtspunt, de manier van kijken op de ervaring veroorzaakt pijn of heling. 

Life skill # 4: Het integreren van de lessen in gedrag

Deze ontbrekende vaardigheden, lessen en skills moeten door de cliënt geïntegreerd worden in het dagelijkse leven. Vooral wanneer het nodig is, op de in het verleden uitdagende momenten. Hiermee krijgt de cliënt het nieuwe resultaat omdat er nieuwe oorzakelijkheden in beweging worden gezet. 

Life skill # 5: Commitment 

De cliënt moet eerst de beslissing en dan de commitment maken met zichzelf. Loyaal leren zijn en blijven aan de commitment om de ontbrekende vaardigheden, lessen en skills die geleerd zijn ook daadwerkelijk toe te passen voor het nieuwe resultaat. Dit is het leerproces in een volgende fase en heeft als beloning dat het nieuwe resultaat (dat de cliënt wilt) zintuiglijk waarneembaar zal zijn.. Dit is zingeving en ontwikkeling. 

Life skill # 6: Het maken van een persoonlijk succes script

Het hebben van een Persoonlijk Succes Script, houd de cliënt op het juiste pad en zorgt ervoor dat terugval bijna onmogelijk is. Het stimuleert steeds meer bewustzijn over de bestemming die de cliënt wilt bereiken en leiderschap over zijn of haar leven. Het denken blijft helder, gefocust en gemotiveerd. 

Wat is het dat je écht wilt? Dat is een goede vraag en brengt je cliënt naar wat werkelijk belangrijk is. Vanuit de antwoorden, ontstaat de visie en de visie dicteert het plan en wat er gedaan moet worden. Het leven is een pad van groei met vele obstakels, uitdagingen en tegenslagen om de aanwezige potentie uit de mens te halen (educatie) en op deze manier kun je meer bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van de omgeving, gezin, gemeenschap en de hele wereld. Een leven met betekenis is de moeite waard. 

De 6 Essentiële Life Skills Die Elke Coach Moet Kennen!

1. Het juist managen van oude ervaringen - 10 september
2. Het juist managen van emoties - 17 september 

3. Het ontdekken van de ontbrekende lessen - 24 september 

4. Het integreren van de lessen in gedrag - 1 oktober 

5. De commitment maken - 8 oktober 

6. Het hebben van een Persoonlijk Succes Script - 10 oktober